Hoppa till sidans innehåll

Förverkliga din idé

Drömmer du om att förverkliga en idé? ✨

Då är du inte ensam. På Kvadrat samlas entreprenörer, innovatörer och konsulter med både kompetens, kapital och idérikedom och yrkeserfarenhet av verkliga utmaningar. Rätt förutsättningar för att utveckla en idé till en start-up. Därför startade vi Inkubik - Kvadrats innovationsplattform och Inkubator - för att hjälpa dig att förverkliga din idé och leva din yrkesmässiga dröm.

Pitcha din idé!

Entreprenör + konsult + gemenskap = den perfekta yrkesformen

Att starta sitt eget företag innebär ett självförverkligande för många. För de flesta som startar eget i Sverige är det friheten som lockar. Men för många finns det en inneboende dröm eller strävan efter att förverkliga en idé eller att bygga upp något. Den fria arbetsformen som egenföretagande konsult i en stark gemenskap är den perfekta yrkesformen för den som vill förverkliga sig själv och sina idéer. Vi erbjuder våra konsulter en unik plattform för frihet, lycka och entreprenörskap. 

Läs mer om den perfekta yrkesformen och undersökningarna som visare att entreprenörer och egenföretagare är de lyckligaste yrkesmänniskorna på jorden.

Därför startade vi Inkubik

Forskning har visat att sannolikheten att starta ett nytt företag ökar om man har tidigare erfarenhet av att ha starta företag. Kvadrat har under 30 års tid stöttat tusentals människor till att starta sitt första företag. Många Kvadrat konsulter har även startat nya start up-företag och innovativa projekt vid sidan av sin roll som konsulter under alla år. Den fria arbetsformen som egenföretagande konsult i en stark gemenskap ger trygghet och rätt förutsättningar att våga satsa och lyckas. 

Därför startade vi Inkubik - för att släppa lös den inneboende innovationskraften hos Kvadratarna genom att erbjuda kombinationen av frihet och gemenskap som egenföretagare och möjligheten att utveckla sitt entreprenörskap och sina idéer inom Kvadrat. Även om idéerna sträcker sig utanför Kvadrats erbjudande. 

Det gör Inkubik genom att erbjuda:

 • en plattform som stimulerar innovation och entreprenörskap
 • ett entreprenörsnätverk som främjar samverkan och stimulerar idéutveckling
 • en process som underlättar idé till handling
 • en inkubator som får idéer att utvecklas till nya start up-företag.

Inkubik hjälper dig att lyckas! 🚀

Kvadrat handlar om frihet, lycka och entreprenörskap. Här får du hjälp att utveckla ditt entreprenörskap och dina idéer tillsammans med likasinnade samtidigt som du får chans att engagera dig i andras innovationsprojekt.

Har du ingen idé (än)? Här finns de. Inkubik är en grogrund för nya idéer. Här får du hjälp att utveckla din innovationsförmåga och stimulera din idéutveckling.

Hör av dig!

Det skräddarsydda stödet för dig och din idé

Inkubik är Kvadrats innovation- och Inkubator-verksamhet som hjälper dig att förverkliga din idé och leva din yrkesmässiga dröm.

Genom Inkubik får du en möjlighet att utveckla din innovationsförmåga och dina idéer i ett nätverk för entreprenöriell utveckling och en inkubator som förverkligar din idé. 

 • Nätverket med över 140 st innovatörer och entreprenörer främjar samverkan och stimulerar idéutveckling via aktiviteter och tjänster såsom innovativa workshops, hackatons, pitch-tävlingar, inspirationsföreläsningar och utbildningar.
 • Inkubatorn tillhandahåller en affärsutvecklingsprocess med stödtjänster som effektivt hjälper dig att validera din idé och vidareutveckla den till nya start-up företag.

Här erbjuds möjlighet att nyttja den kollektiva intelligensen bland konsulter och kunder, få kompetenshjälp via Crowd Sourcing eller finansiering via Crowd Funding. Dessutom får du del av Kvadrats andra värdebaserade aktiviteter och tjänster för egenföretagare, som konsultuppdrag, kompetensutveckling, stöd och gemenskap.

Från idé💡 till start-up🚀

På Kvadrat kommer du uppleva att tröskeln för att förverkliga en idé känns lägre.

Idéstimulering 💡

Entreprenörsnätverket är en grogrund för idéer, entreprenörskap och samverkan. Hit ansluter man när man vill föda en idé, utveckla sin egen affärsidé eller hjälpa andra med densamma. Men även för att utvecklas som entreprenör genom att få tillgång till inspirerande aktiviteter som stimulerar din idéutveckling och ger dig värdefulla erfarenheter. Till exempel innovationsworkshops, designsprintar, hackatons, inspirationsföreläsningar, entreprenörsresor och pitch-events. Här föds dagligen idéer som fortplantar sig till nya idéer. När du har en idé som du vill förverkliga får du hjälp. 

Idéutveckling 🌱

Alla på Kvadrat med en affärsidé har möjlighet att få hjälp att förverkliga den. Den enda du behöver gör är att skicka in din idé. Strax därefter får du feedback av en affärscoach som hjälper dig utveckla och validera din idé. Här erbjuds du aktiv coachning, utbildning av lean start-up metodik och affärsutvecklingsprocesser. Under idéutvecklingen är det fokus på att testa bärkraften av din idé genom att validera dina antaganden om kunden, behovet, lösningen, marknaden och den tänkta affärsmodellen. När du lyckats validera problem-solution-fit får du möjlighet att ansöka till Inkubatorprogrammet. 

Start-up Inkubering 🚀

Om du blir antagen till inkubatorprogrammet får du starta ett nytt AB för ditt projekt. Vi hjälper dig att ta fram en handlingsplan tillsammans med en dedikerade affärscoach. Inkubatorprogrammets affärsutvecklingsprocess utgår ifrån ett skräddarsytt stödpaket och anpassad handlingsplan som är indelad i faser efter Steve Blanks modell för Customer Development. Faserna gör det tydligt vad som är viktigt att fokusera på för att lyckas. Självklart får du en arbetsplats att sitta med ditt projekt och tillgång till ett brett nätverk av affärsjurister, investerare, experter och rådgivare. Målsättningen är att din affärsidé skall utvecklas till ett bärkraftigt bolag med tillväxt-potential inom 12 - 24 månader i inkubatorn.

 

Nyfiken på att veta mer? 

Urval av våra Startups 🦸‍♀️

Har du en idé?💡

Kvadrat handlar om frihet, lycka och entreprenörskap. Här får du hjälp att utveckla ditt entreprenörskap och dina idéer tillsammans med likasinnade samtidigt som du får chans att engagera dig i andras innovationsprojekt.

Pitcha din idé här så hjälper vi dig ta första steget till förverkligande.

Pitcha din idé!

Inkubik och startupen IX under senaste Kvadratdagen

Vad händer när man samlar entreprenörer, konsulter och kunder och erbjuder en möjlighet att förverkliga idéer? Isac driver Inkubik, som förverkligar idéer till start-ups. Här berättar han om hur Inkubik fungerar.

Anders berättar hur Inkubik-startupen IX förändrar byggbranschen med sin innovativa AR-teknologi som erbjuder 3D insight – onsite!

Vill du bli kontaktad? 💌

Fyll i dina uppgifter, så återkommer vi till dig för att tillsammans undersöka hur vi kan göra även dig till världens lyckligaste yrkesmänniska!

Kontakta Kvadrat

Kvadrat i siffror

 • 449

  Konsulter, kollegor och kompisar

 • 341

  Kunder senaste året

 • 4,5/5

  Kundnöjdhet sedan 2007

Vision

Världens lyckligaste yrkesmänniskor

Branscher

 • Bank och försäkring
 • Offentlig sektor
 • Digitala produkter
 • Telekom
 • Utbildning/forskning
 • Medtech
 • Automotive
 • Retail
 • Logistik
 • Återvinning