Hoppa till sidans innehåll

Kvadrat tror verkligen på att lyckliga människor gör ett bättre jobb

Första mars 2021 började Anders Dahlberg som affärsområdeschef på Kvadrat Borlänge med uppgift att sätta Kvadrat på kartan i Dalaregionen, för både konsulter och kunder, och få snurr på affären. Varför valde han att jobba för Kvadrat?

Anders Dahlberg, affärsområdeschef Kvadrat Borlänge.

Hej Anders, berätta hur du hamnade på Kvadrat!

− Jag hade kommit till vägs ände med utmaningar och utveckling på mitt befintliga jobb och kände att det var dags att göra något annat. Jag tänkte mig en roll som CIO på något mellanstort företag, men efter ett par intervjuer så insåg jag att det inte skulle ge ny energi och personlig utveckling. En tillfällighet gjorde att jag såg annonsen om Kvadrat Borlänge. När jag läst på lite om Kvadrat och träffat Johan Nordkvist började bitarna falla på plats. Det som fällde avgörandet var affärsmodellen som är ett väldigt framåtlutat sätt att attrahera duktiga konsulter. Kvadrat tror verkligen på att lyckliga människor gör ett bättre jobb och att detta också kommer kunderna till nytta.

Berätta om utmaningarna med att starta upp i Borlänge!

Nu inledningsvis handlar min uppgift mycket om att etablera och sprida varumärket. Jag arrangerade ett virtuellt rekryteringsevent i april och ett till är planerat till september. Det övergripande målet är att dubbla omsättningen till maj 2022. När jag började fanns två konsulter anslutna till Kvadrat Borlänge och två friends (underkonsulter). Nu är vi redan fyra anslutna och två friends och har även en hel del intressanta kandidater som vi för dialog med.

Vad är skillnaden mellan ett traditionellt konsultbolag och Kvadrat?

− Det är just denna skillnad, att konsulterna som är anslutna till Kvadrat driver sina egna bolag och att Kvadrat ägs av kvadratarna själva, som gjorde att jag blev intresserad från början. Jag skulle inte vilja jobba i ett traditionellt konsultbolag, den affärsmodellen tror jag har framtiden bakom sig. Jag tror att alla konsulter skulle vilja jobba på Kvadrat om de kände till vår modell.

Hur ser du på marknaden i nuläget och framåt?

− Många företag har hållit i handbromsen så att knogarna vitnat i över ett år nu. Vi har jobbat med kundmöten under våren men det har inte lossnat riktigt med uppdrag på det sätt som jag hade trott och hoppats på. Men många har idéer och projekt på gång och väntar fortfarande på klartecken ifrån högre ort. Jag tror att läget kommer att vara ljusare efter semestern.

Lycka och frihet genomsyrar allt vi gör

Vilka tre ord beskriver Kvadrat enligt dig?

− ”Lycka” och ”frihet” genomsyrar allt vi gör. Både när det gäller hur vi jobbar med våra konsulter och hur vi driver våra affärer på respektive kontor. Det tredje ordet får bli ”omtanke”, för på Kvadrat känner man sig hela tiden uppskattad och ihågkommen. Sedan jag började i Mars så har det kommit paket, snacks/godis och blommor ifrån Kvadrat. När Kvadrats årliga vårkonferens, som i år var utformad som en proffsig TV-sändning, precis skulle starta, kom en leverans med Postnord. Jag säger till min fru att ”perfekt, här kommer snacks till vårkonferensen, just in time”, varpå hon utbrister med ett sting av förvåning eller kanske avundsjuka i rösten ”vad är det för företag du har börjat på egentligen?”. Det säger en del om skillnaden tycker jag!

Hur är dina kollegor på Kvadrat? 

− Mina närmaste kollegor är Johan och Marianne på Kvadrat Örebro. De har varit otroligt hjälpsamma och tillmötesgående i sitt sätt att ta emot mig och hjälpa mig komma igång med verksamheten i Borlänge. Vi kommer att fortsätta ha nära samarbete mellan Örebro och Borlänge även när jag blir lite mera flygfärdig. Den hjälpsamma och trevliga inställningen gäller för övrigt alla jag har träffat så här långt på Kvadrat. Vi har kul, det är högt i tak, samtidigt som alla vet när det är allvar och är dags att kavla upp ärmarna och få lite lera på stövlarna!

Vad gör du när du är ledig, privata projekt/hobbies? 

− Jag bor i en villa i Norberg med fru, två barn och två hundar − en jaktlabrador och en Spansk vattenhund. Familjen och hundarna tar en stor del av min tid och det som blir över lägger jag till stor del på träning i form av löpning och mountainbike. Musik har alltid legat mig varmt om hjärtat. Vid åtta års ålder upptäckte jag Iron Maiden. Nu håller jag på och bygger upp min ultimata LP-samling som ska innehålla alla skivor jag lyssnat på sedan jag upptäckte Iron Maiden och fortfarande tycker bra. Det mesta är söder om 2000-talet, jag får ofta leta länge på nätet för att få tag på precis rätt release...

Tack Anders! 

Är du också nyfiken på Kvadrat? Läs mer här.

Kvadrat i siffror

 • 593

  Konsulter, kollegor och kompisar

 • 346

  Kunder senaste året

 • 76/100

  Nöjd kund-index

Vision

Världens lyckligaste yrkesmänniskor

Branscher

 • Bank och försäkring
 • Offentlig sektor
 • Digitala produkter
 • Telekom
 • Utbildning/forskning
 • Medtech
 • Automotive
 • Retail
 • Logistik
 • Återvinning