Hoppa till sidans innehåll

Mångfald i alla dess former är en tillgång

– Min resa är ett äventyr, här får jag möjlighet att dela delar av den med dig. Sedan fem månader är jag på ett fantastiskt ställe, där människor tillsammans får frihet att själva få växa och bestämma över sin tid. Vi växer och vi ska bli många fler, vår resa har bara börjat. 

Tina Degerstedt, VD för Kvadrat Västerås.

Tina Degerstedt är VD för Kvadrat Västerås sedan oktober 2023. I sin roll kommer hon att hjälpa många konsulter till ett friare och lyckligare arbetsliv som egenföretagare. Tina avslutar vår serie om egenföretagande kvinnor för den här gången. 

– Vem är jag och vad brinner jag för? Många saker – jag försöker leva som jag lär och engagerar mig i många olika frågor. 

Jag tror på en mer inkluderande och jämställd tech-bransch och jag måste betona att mångfald i alla dess former är en tillgång. Att blanda olika tankesätt och idéer är kärnan i innovation och framgång.

Många klokheter har jag lärt mig av personer som dagligen jobbar långt ifrån powerpoints och strategier. Det finns många härliga människor att vara nyfiken på och projekt att starta och driva framgångsrikt. Skapa nya äventyr. 

I januari var jag tillsammans med kollegor i tech-branschen och träffade unga tjejer för att berätta mer om vad vi gör och locka fler att våga börja plugga mer teknik. Att hjälpa andra att uppnå sina mål och blomstra är en sak som verkligen brinner inom mig. Det är en otrolig känsla att se människor stråla när de gör framsteg! 

Vad brinner du för och vad är ditt nästa äventyr?

Jag vill hylla alla i vår stad som jobbar för att skapa förutsättningar för att få fler kvinnor att starta eget och våga satsa på sig själva. Här en bra artikel från VLT.

Mitt hjärta klappar extra för Västerås. En av dem jag kan tacka för det är min granne på landet, Ulf Andersson med familj, i Kärrbo prästgård. I Ulfs närhet får alla växa, djur, barn, växter och medmänniskor. De har tre coola döttrar som får prova sina drömmar. Gården har just nu Sveriges första projekt för att skapa vätgas, tillsammans med Solkompaniet, SLU och MDU.

Västerås blev staden där vi valde att bygga vår familj och det var ett klokt beslut. Under åren sen dess har staden förvandlats och vuxit. Från sitt industriella arv till dagens innovationer, från tradition till transformation. Jag är stolt över att vara en del av både Västerås och nu även Kvadrats tillväxt.

Gemenskapen i Kvadrat är något speciellt; oavsett om det är våra kunder, mina fantastiska kollegor eller vänner från andra företag, så är det gemenskapen som driver oss framåt. Jag är övertygad om att framtiden är ljus, speciellt när jag ser den yngre generationen ta plats och våga ta nya steg. Jag har blivit ett stort fan av Svensk Längdåkning och damlaget, här finns bevis på en ung generation som bara kör. 

I november flyttade Kvadrat Västerås in i Villa Pilbo, ett historiskt hus mitt i stan, vilket verkligen har förhöjt vår upplevelse av att vara en del av Västerås kulturella arv. Är du någonsin är sugen på att ta en kopp kaffe i en historisk miljö är du mer än välkommen att svänga förbi!


Kontakt/hitta till Kvadrat Västerås

Kvadrat i siffror

 • 593

  Konsulter, kollegor och kompisar

 • 346

  Kunder senaste året

 • 76/100

  Nöjd kund-index

Vision

Världens lyckligaste yrkesmänniskor

Branscher

 • Bank och försäkring
 • Offentlig sektor
 • Digitala produkter
 • Telekom
 • Utbildning/forskning
 • Medtech
 • Automotive
 • Retail
 • Logistik
 • Återvinning